Supă-cremă de praz

supa crema de praz jpg

Prazul este preferat în locul cepei pentru că are un gust mai dulceag, iar o supă-cremă de praz este absolut delicioasă.

Ingrediente

3 fire de praz

4 cartofi

4 căței de usturoi

1 lingură unt

1 lingură ulei

200 ml smântână pentru gătit

1 ceapă

sare

piper

Mod de preparare

Cureți ceapa, o speli și o tai cubulețe. Cureți usturoiul și îl mărunțești. Cureți de coajă, speli și tai cubulețe cartofii. Îndepărtezi primele două frunze de la praz, apoi îl tai rondele, îl pui într-o strecurătoare și îl speli sub jet de apă.

Topești untul împreună cu uleiul și călești ceapa cu usturoiul până când ceapa devine sticloasă. Amesteci, presari sare și piper, după gust și adaugi prazul, dar păstrezi din el câteva rondele pentru servit. Ții câteva minute și pui cartofii, amesteci și torni 2 litri de apă fierbinte, lași câteva minute.

După 20-30 de minute, dai de pe foc, o lași să se răcească puțin și o mixezi. Pui crema pe foc într-o oală nonaderentă, o lași să dea puțin în clocot, stingi focul și adaugi smântâna lichidă. Amesteci pentru încorporare.

Servești supa decorată cu rondelele de praz păstrate.