Supă-cremă de roşii

Supa-cremă de roşii este una dintre cele mai gustoase, fiind pe placul tuturor. Este potrivită pentru orice anotimp, mai ales vara, când poate fi mâncată şi rece.
Ingrediente pentru supă-cremă de roşii
2 linguri unt
1 ceapă mică, tocată
1 lingură paste de tomate
4 roşii zdrobite
500 ml bulion de legume
1 crenguţă cimbru
1 frunză de dafin
4 linguri smântână
Mod de preparare supă-cremă de roşii
Pui untul la topit într-o oală. Adaugi ceapa şi o căleşti, amestecând până se înmoaie. Adaugi pasta de tomate, roşiile, bulionul, cimbrul, frunza de dafin. Lasă-le să fiarbă 35-40 de minute, la flacără medie. Când supa e gata, îndepărtezi frunza de dafin şi crenguţa de cimbru şi adaugă smântâna, amestecând până se omogenizează. Condimentezi cu sare şi piper. O poţi servi caldă sau rece, în funcţie de preferinţe.
sursă: www.stumbleupon.com