Supă cremă de spanac cu bacon crocant
Spanacul este ingredientul vedetă al acestui sezon, fiind o sursă excelentă de vitamine şi de minerale. Tocmai de aceea, supa cremă de spanac cu bacon este alegerea potrivită pentru o masă de prânz sau de cină.
Ingrediente
- 1 kg spanac proaspăt
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- sare, după gust
- piper, după gust
- 200 g bacon
Mod de preparare
Cureţi de codiţe şi speli foarte bine, sub jet de apă rece, spanacul.
Cu un blender de mână, mixezi compoziţia din cratiţă până obţii o textură cremoasă.
Mărunţeşti baconul, apoi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă, până devine crocant. Îl scoţi pe şerveţele de hârtie.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com