Supă cremă în dovleac

1 shutterstock 329682779 jpg jpeg

O supă fierbinte şi săţioasă, perfectă pentru vremea mohorâtă. Prezentarea în dovleacul copt o face spectaculoasă, deşi e foarte uşor de realizat.

Ingrediente

1 dovleac rotund (2 kg) 

1 kg dovleac plăcintar

2 cartofi

2 cepe

4 linguri ulei de măsline

1 lingură unt

200 g smântână fermentată (20% grăsime)

200 ml smântână de gătit (20% grăsime)

sare

piper alb măcinat

fulgi de chili, opţional

Speli bine dovleacul rotund, îi tai un capac, apoi cureţi interiorul de seminţe. Presari un praf de sare, ungi pulpa dovleacului cu 2 linguri de ulei de măsline şi îl dai la cuptor, la foc mediu, până e copt.

Între timp, cureţi ceapa şi cartofii, le tai cuburi şi le pui la sotat în unt şi restul de ulei de măsline. După 5 minute, adaugi dovleacul plăcintar curăţat de coajă şi tăiat cuburi, torni apă cât să le acopere cu două degete, pui capacul şi fierbi 25-30 de minute, la foc mediu.

Condimentezi cu sare şi piper alb, după gust, torni ambele tipuri de smântână în oală şi pasezi supa cu un blender de mână. O transferi în dovleacul copt şi o serveşti fierbinte, cu smântână fermentată şi, dacă îţi place gustul picant, o decorezi cu fulgi de chili.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg