Supă cu găluşte

Supa jpeg

La sfârşit de săptămână, mâncarea e mai gustoasă dacă stai la masă alături de cei dragi. Înceacă o supă cu găluşete, succesul e garantat!

Ingrediente: 1/2 pui 3 morcovi 2 cartofi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă 2 ouă 3 linguri ulei 10 linguri de griş sare pătrunjel leuştean

Mod de preparare:

Porţionezi puiul şi-l pui la fiert în apă cu sare. După ce iei spuma, adaugi zarzavaturile tăiate şi o tijă de leuştean. Laşi să fiarbă încă 15-20 de minute (până sunt gata carnea şi zarzavaturile). Strecori supa şi pui din nou la foc. Laşi deoparte bucăţile de carne. Mai completezi cu apă clocotită, dacă e cazul.

Prepari găluştele astfel: freci cele 2 ouă cu un praf de sare şi cu 3 linguri de ulei, la care adaugi grişul în ploaie. Iei din amestec câte o lingură, pe care o pui imediat în supa de pe foc. Atenţie: apa să nu fiarbă foarte tare, pentru că se vor sparge găluştele. Le fierbi aproximativ 15 minute. La început, este bine să le încerci. Către finalul preparării, adaugi în supă verdeaţa tocată şi potriveşti de sare. Supa o poţi servi simplă sau cu carne, cu verdeaţă tăiată mărunt deasupra!

Ştiri pe aceeaşi temă: supă de roşii, supă-cremă de cartofi cu bacon, supă-cremă de legume, supă de ceapă

supă de roşii

supă-cremă de cartofi cu bacon

supă-cremă de legume

supă de ceapă