Supă cu iaurt şi verdeţuri de primăvară

2 shutterstock 278897096 jpg jpeg

Ceapa verde e în plin sezon. E gustoasă, aromată, dar are şi multe proprietăţi curative. Alături de alte verdeţuri de primăvară, va face delicioase mâncărurile tale.

  • 3 cartofi fierţi în coajă
  • 6 ridichi
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 castraveţi
  • sare, piper
  • 1 l iaurt de băut sau lapte bătut
  • 4 ouă fierte
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 legătură mărar

Speli şi cureţi castraveţii, apoi îi tai cubuleţe şi îi pui într-un vas mai mare. Speli ridichile, le tai mărunt, laşi 2 deoparte, cureţi cartofii şi îi faci şi pe ei tot cubuleţe. Speli firele de ceapă, le tai mărunt şi le adaugi în vas.

Cureţi ouăle, apoi separi albuşurile de gălbenuşuri. Tai cubuleţe albuşurile şi le pui lângă celelalte ingrediente.

Amesteci iaurtul sau laptele bătut cu gălbenuşurile şi cu muştarul. Mixezi bine, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi răstorni compoziţia peste legumele din vas şi amesteci. Tai fin mărarul şi feliezi cele 2 ridichi păstrate. Serveşti supa rece decorată cu mărar şi cu feliuţe de ridichi.

FOTO: SHUTTERSTOCK