Supă cu ou şi cârnaţi

Supele şi ciorbele sunt nelipsite din cultura gastronomică a oricărui popor. Acest preparat cu origini poloneze este deosebit de gustos şi merită încercat!
Ingrediente
300 g cârnaţi semiafumaţi
150 g bacon
4 cartofi
2 cepe
1 morcov
1 păstârnac
2 linguri ulei
200 g smântână fermentată
sare
4 ouă fierte, pentru servit
verdeaţă, pentru decor
Cureţi toate legumele şi le speli, mărunţeşti ceapa, tai morcovul şi păstârnacul, faci cuburi cartofii.
Tai baconul cubuleţe şi îl pui la prăjit în ulei, într-o oală. Când e uşor rumenit, adaugi legumele şi le căleşti împreună 5 minute. Torni apă cât să le acopere, pui capacul şi fierbi 20 de minute. Condimentezi cu sare, adaugi cârnaţii tăiaţi în bucăţi de 2 cm şi continui să fierbi 15-20 de minute, până ce supa scade şi devine mai groasă. 3
La final, stingi focul şi încorporezi smântâna. O serveşti cu ou fiert tare şi o decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock