Supă cu paste şi legume
Pentru bunicii noştri, supele sunt adevărate elixire pentru sănătate. Datorită multitudinii de legume, o porţie de supă servită la mijlocul zilei îţi dă energia de care ai nevoie şi, astfel, îţi protejează organismul de boli cum ar fi frecventele răceli. Iata reteta noastra de supa cu paste si legume:
Ingrediente:
2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei usturoi 2 morcovi 1 dovlecel 4 ţeline 800 g roşii 1 l supă de pui 50 g spaghete 2 linguri pătrunjel busuioc (pentru servit) sare piper
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul pisat. Se amestecă timp de 3 minute până se înmoaie. Apoi, se adaugă morcovul tăiat felii, dovlecelul tăiat cubuleţe şi ţelina tăiată cubuleţe. Se amestecă în continuare şi se gătesc timp de 5 minute.
Se taie roşiile cuburi mici şi se adaugă în tigaie o dată cu supa de pui, apoi se lasă să fiarbă.
Se dă focul mic şi se amestecă supa din când în când. Se adaugă piper şi sare după gust, apoi se pun spaghetele rupte în două (sau în trei părţi). Se fierbe supa cu paste si legume la foc mic timp de 15 minute până sunt gata spaghetele.
La sfârşit, se adaugă peste supa cu paste si legume pătrunjelul tocat şi se serveşte cu busuioc.
Supa de vara cu fasole si legume
Supa de vara cu fasole si legume
Sursa: taste.com.au