Supă cu tăiţei de casă

supa pui taitei de casa jpeg

Poate credeţi că este dificil să prepari tăiţei de casă, dar nu este deloc aşa. Încearcă să-i faci chiar pentru această reţetă!

Ingrediente (8 porţii)

1 piept de pui 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 ceapă sare piper pătrunjel verde

1 ou

făină cât cuprinde

1 praf de sare

Mod de preparare

Speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui şi o pui la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Spumuieşti de câte ori este nevoie şi adaugi legumele întregi, spălate şi curăţate. Când toate s-au fiert, iei de pe foc supa, o strecori ca să devină şi mai clară, apoi o torni iar în oală, potriveşti gustul de sare şi piper şi opreşti focul.

Pentru tăiţei, pregăteşti un aluat din făină, ou şi un praf de sare, îl frămânţi bine şi apoi îl laşi să se odihnească. După 10 minute, întinzi o foaie subţire, pe care o tai după dorinţă. Laşi tăiţeii răsfiraţi pe planşetă, ca să se usuce puţin. Îi fierbi în apă cu sare, îi treci printr-un jet de apă rece şi-i torni în supă, ca să capete gust. Serveşti cu pătrunjel verde.