Supă de dovleac condimentată

Această supă este perfectă pentru finalul sezonului rece. Se pregăteşte rapid şi este bogată în vitamine, iar condimentele îmbogăţesc gustul acestui preparat.
Dovleacul conţine vitaminele C şi E, dar şi betacaroten, pigmentul care dă culoarea roşiatică/portocalie şi care joacă un rol important în sănătatea pielii noastre. În plus, susţine sistemul imunitar, sănătatea ochilor, iar aportul mare de antioxidanţi poate reduce riscul de boli cronic
Ingrediente
1 kg dovleac rotund
700 ml supă de legume sau apă
300 ml lapte de cocos din conservă
1 linguriţă ghimbir ras 2
linguri ulei vegetal
2 cepe
2-3 căţei de usturoi
½ linguriţă pudră de chili
1 praf de nucşoară
sare
piper
crutoane şi seminţe de dovleac, pentru servit
Încingi uleiul şi sotezi cepele tocate, ghimbirul şi usturoiul zdrobit câteva minute, la foc mediu. Adaugi miezul de dovleac, fără seminţe şi tăiat bucăţi şi mai ţii pe foc potrivit, aproximativ 10 minute, amestecând ocazional. Torni supa de legume sau apa, presari sare şi piper după gust, adaugi condimentele şi mai laşi să fiarbă sub capac până ce dovleacul s-a înmuiat.
Torni laptele de cocos, omogenizezi şi pasezi cu un mixer vertical. Serveşti supa-cremă cu crutoane şi o decorezi cu seminţe de dovleac prăjite sau crude.
FOTO Shutterstock