Supă de linte roşie cu ghimbir şi turmeric: reţeta chef Mehrzad Moghazehi

1 shutterstock 1288869250 jpg jpeg

Cu pasiune, ingrediente de calitate şi un strop de inspiraţie, poţi transforma orice masă într-o capodoperă. Chef Mehrzad Moghazehi a împărtăşit cu cititorii „Click! Poftă bună“ o reţetă simplă şi delicioasă, care poate fi preparată oricând şi acasă.

Ingrediente

300 g linte roşie

2,5 l supă de pui sau de vită

50 ml ulei vegetal

150 g ceapă

150 g morcov

100 g ţelină

5 g ghimbir

10 g usturoi

100 g bulion de roşii

4 g turmeric

5 g boia dulce

2 g piper

2 g seminţe de chimen

1-2 g mentă uscată

sare, după gust

Pui lintea cu o lingură de sare grunjoasă (de preferat) într-un castron mai mare, o speli în 2-3 ape fără sare, iar la sfârşit, acoperi cu multă apă rece şi dai castronul deoparte, de preferat cu o seară înainte.

Toci ceapa mărunt şi dai prin răzătoarea mică usturoiul, ghimbirul, ţelina şi morcovul. Încingi uleiul într-o oală, la foc mediu, şi sotezi ceapa câteva minute amestecând din când în când. Adaugi şi căleşti ţelina şi morcovul câteva minute, apoi usturoiul şi ghimbirul un minut, iar la sfârşit presari turmericul, boiaua dulce, chimenul şi piperul.

Torni bulionul şi mai amesteci încă un minut, apoi adaugi supa fierbinte şi lintea scursă foarte bine de apă. Asezonezi cu sare, după gust, şi laşi să fiarbă 20-30 de minute la foc mic spre mediu, amestecând din când în când. Serveşti supa de linte cu pâine prăjită, felii de lămâie şi o decorezi cu fulgi de chilli şi un praf de mentă uscată.

mehrzad moghazehi jpg jpeg