Supă de mazăre cu şuncă

Un preparat delicios pentru o cină sau un prânz delicios sau un aperitiv deosebit la o ocazie specială. Oricare ar fi motivul, această supă de mazăre cu şuncă va fi pe gustul tău.
Ingrediente:
40 g unt 3 fire ceapă verde 1 căţel de usturoi 1 cartof mare 1,5 l supă de pui 250 ml apă 700 g mazăre congelată 1 legătură mentă 1 lingură ulei 300 g şuncă 125 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
Încinge untul într-o cratiţă la foc potrivit şi găteşte ceapa verde tocată mărunt şi usturoiul zdrobit pentru cam 5 minute. Adaugă cartoful tăiat cuburi, supa şi apa şi lasă la fiert. Redu focul la mediu şi fierbe acoperit pentru 10 minute. Adaugă mazărea şi găteşte până ce s-a înmuiat. Opreşte focul şi adaugă menta. Cu un blender, mărunţeşte toate ingredientele din supă până devin cremă, asezoneaz-o şi apoi pune-o pe foc mic să stea caldă.
Într-o tigaie găteşte şunca pe fiecare parte. Pune supa în castroane şi adaugă şunca deasupra. Adaugă câteva fire de smântână lichidă pentru decor şi serveşte.