Supă de pui cu orez
În loc să adaugi tăiţei în supă de pui, poţi pune orez şi supa va fi chiar mai bună.
De ce ai nevoie pentru supă de pui
3 linguri ulei
1 ceapă
2 morcovi
½ ţelină
3 căţei de usturoi
sare
piper
1, 7 l apă
150 g orez cu bobul lung
1 frunză de dafin
500 g piept de pui
cimbru
Cum se prepară supa de pui
Fierbi pieptul de pui în apă până când se înmoaie carnea, apoi îl scoţi, îl dezosezi şi rupi carnea fâşii.
Într-o oală, încingi uleiul şi căleşti ceapa tocată, ţelina rasă, morcovii feliaţi. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Când ceapa devine sticloasă, pui usturoiul pisat şi-l laşi 30 de secunde. Torni în oală supa în care a fiert carnea, orezul bine spălat, frunza de dafin, puiul şi cimbrul. Laşi să fiarbă 25-30 de minute, la foc mic, apoi dai deoparte. Scoţi frunza de dafin înainte să serveşti supa.