Supă de pui cu tăiţei de casă

Încearcă şi tu delicioasa reţetă de supă a lui Andrei Ţandără, bucătarul rezident al emisiunii „Click! Poftă bună!“. Cu Andrei te întâlneşti în fiecare sâmbătă, numai la Prima TV, de la ora 11.30.
Ingrediente
1 pui ½ ţelină 2 rădăcini păstârnac 1 morcov 2 cepe mici ulei 1 legătură pătrunjel
Pentru tăiţei
1 ou
100 g făină
1 praf sare
Mod de preparare
Tai bucăţi ţelina, păstârnacul, morcovul şi ceapa, torni puţin ulei într-o oală şi căleşti legumele. Separat legi puiul, apoi îl aşezi în oală şi torni apă atât cât să-l acoperi. Laşi la fiert 45 de minute.
Scoţi puiul întreg şi îl laşi deoparte.
Separat prepari tăiţeii de casă. Cerni făina, adaugi oul şi sarea şi frămânţi. Aluatul obţinut îl întinzi cu sucitorul şi tai tăiţeii după dorinţă. Îi laşi să se usuce uşor pe blatul de lucru.
Strecori supa şi o pui iar pe foc. Potriveşti de sare şi piper, apoi adaugi tăiţeii, îi laşi să fiarbă şi opreşti focul. Speli şi tai pătrunjelul şi îl presari în supă.