Supă de sfeclă roşie

supa de sfecla rosie jpeg

Pentru că în perioada asta ţii mai mult la silueta ta şi nu ai vreme ori chef de stat mult în bucătărie, îţi propunem această reţetă uşor de pregătit.

Ingrediente 1 l lapte bătut sau iaurt dietetic 2-3 sfecle coapte 1 castravete mare sau 4 mici 2-3 fire ceapă verde câteva fire mărar 4 ouă sare piper oţet, opţional

Mod de preparare

Dai sfeclele coapte pe răzătoare, speli castravetele şi îl tai cubuleţe, iar ceapa verde şi mărarul le tai mărunt. Păstrezi câteva fire pentru ornat. Într-un bol, omogenizezi cu telul laptele bătut sau iaurtul şi îl adaugi peste legume. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Fierbi ouăle tare, le cureţi de coajă şi le tai în 4. Dai la frigider 4 ore. Serveşti supa rece, cu felii de ou, mărar şi, dacă vrei, cu câteva picături de oţet.