Supă de verdeţuri de primăvară cu maioneză

Abundenţa de verdeţuri din pieţe ne inspiră în fiecare zi. Îţi propunem o reţetă de primăvară, rapidă, poaspătă şi delicioasă.
Ingrediente
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 salată verde
100 g frunze spanac tânăr
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
500 ml supă clară de legume
100 g maioneză
200 g iaurt grecesc
1 linguriţă sare
piper, după gust
zeama de la 1/2 lămâie
Cureţi şi speli toate verdeţurile, spanacul, salata, ceapa şi usturoiul verde. Le toci şi le pui în supa rece de legume. Mixezi cu un blender vertical până obţii o supă-cremă.
Adaugi maioneza, zeama de lămâie şi iaurtul grecesc, apoi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Serveşti supa rece, cu pâine prăjită.
FOTO: Shutterstock