Supă grecească de pui cu lămâie (Avgolemono)

1 shutterstock 1123146269 jpg jpeg

Un fruct versatil, care poate fi folosit atât în deserturi, cât şi în mâncăruri. În această supă, lămâia nu dă doar aromă, ci are rolul principal.

Ingrediente

450 g piept de pui, fără piele şi os

1 l supă de pui sau apă

100 g orez alb

1 ceapă

2 morcovi

3 linguri zeamă de lămâie

3 gălbenuşuti

2 linguri ulei de măsline

felii de lămâie, pentru decor

mărar, pentru decor

sare

piper

Încingi uleiul, sotezi ceapa tocată şi morcovii daţi prin răzătoarea mare, la foc mediu, 4-5 minute. Torni apa supa de pui, adaugi orezul şi îl laşi să fiarbă la foc mic, încă 5 minute după ce clocoteşte. Adaugi pieptul de pui tăiat bucăţi, asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi mai ţii pe foc 5-8 minute până ce carnea s-a înmuiat.

Baţi gălbenuşurile la temperatura camerei, torni zeama de lămâie, poi un polonic de supă, amestecând energic. Opreşti focul şi adaugi compoziţia de ouă, amestecând continuu. Serveşti imediat şi decorezi supa cu felii de lămâie şi cu mărar tocat.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg