Supă rece de roşii

Supa rece de roşii este perfectă pentru zilele de vară. Este un preparat uşor, răcoritor, plin de vitamine, dar şi gustos. Şi în plus, nu necesită deloc efort, iar în perioada verii roşiie au un gust deosebit, aşa că e păcat să nu profităm de ele. Iată o reţetă pe care o vei iubi.
Ingrediente:
2 linguri ulei
4 conserve roşii întregi
oregano
sare
piper
1 linguriţă zahăr
pătrunjel
3 felii de pâine
boia
Mod de preparare:
Taie pâinea în cubuleţe, unge-o cu ulei şi boia şi bag-o la cuptor pentru a face crutoanele. Pune conservele într-o craţiţă şi asezonează cu sare, piper şi oregano. Lasă să fiarbă cam 20 de minute.
Răceşte supa şi apoi pune totul în blender. Amestecă bine, şi pune deasupra pătrunjel tocat mărunt. Bagă supa la frigider şi serveşte-o rece cu crutoane.