Tăiţei cu pui

1 captura de ecran din 2019 08 01 la 14 17 51 png png

Mâncărurile chinezești sunt bogate în umami, considerat al cincilea gust (după acru, dulce, sărat și amar). Umami poate fi descris ca fiind acel gust „savuros“ sau plăcerea aproape inexplicabilă produsă de mâncat. Gustul umami se regăsește în multe ingrediente, printre care sos de soia, sos de pește, carne, ciuperci și ceai verde.

Ingrediente:

80 g tăiței chinezești cu ou 200 g piept de pui dezosat 20 g ciuperci uscate 1 ardei gras verde 1 ardei gras roșu 1 morcov 1 vânătă ulei, pentru prăjit 50 ml sos sweet chilli 15 ml sos soia 15 ml sos stridii 20 ml ulei de susan ceapă verde, pentru ornat

Mod de preparare: Hidratezi ciupercile în apă rece, 15 minute, le scurgi și le feliezi. Înmoi tăițeii în apă clocotită, 5 minute. Cureți ardeii de cotoare și de semințe și îi tai julien. Într-o tigaie, rumenești pieptul de pui tăiat cubulețe, ciupercile, ardeii. Tai vânăta felii și o rumenești ușor pe grătar, apoi o faci bastonașe. Scurgi tăițeii și îi amesteci cu legumele, pieptul de pui, sosul sweet chilli, sosul de stridii și de soia, iar la final daugi uleiul de susan. Cureți morcovul, îl tai bastonașe foarte subțiri și îl prăjești în baie de ulei până devine crocant. Ornezi tăițeii cu morcovul prăjit și cu ceapă verde tocată.