Tăiţei de casă cu unt (Spaetzle)

1 shutterstock 2057058203 jpg jpeg

Această reţetă tradiţională germană poate fi atât o garnitură consistentă, cât şi un fel principal în sine. Din câteva ingrediente obţii un maxim de savoare.

Ingrediente

300 g făină albă

4 linguri unt nesărat

4 ouă

150 ml lapte integral

1 linguriţă sare

1 linguriţă piper alb

¼ linguriţă nucşoară măcinată 

pătrunjel, pentru decor

Într-un bol, baţi ouăle cu laptele şi sarea. Cerni făina şi omogenizezi. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină făină sau puţin lapte, în funcţie de textură. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă, dar care curge. Laşi aluatul 15-20 de minute la temperatura camerei.

Într-o oală, fierbi 3-4 l de apă cu sare, până dă în clocot. Dai aluatul printr-o strecurătoare cu găuri mari, deasupra oalei, formând tăiţei de lungime potrivită. Laşi să fiarbă până se ridică la suprafaţă, apoi îi scurgi. Topeşti untul, adaugi tăiţeii, piperul, nucşoara, amesteci şi ţii pe foc mediu 1-2 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu pătrunjel proaspăt.

FOTO Shutterstock