Tăiţei de casă cu unt (Spaetzle)

1 shutterstock 2057058203 jpg jpeg

Această reţetă tradiţională germană poate fi atât o garnitură consistentă, cât şi un fel principal în sine. Din câteva ingrediente obţii un maxim de savoare.

Ingrediente

300 g făină albă

4 linguri unt nesărat

4 ouă

150 ml lapte integral

1 linguriţă sare

1 linguriţă piper alb

¼ linguriţă nucşoară măcinată 

pătrunjel, pentru decor

Într-un bol, baţi ouăle cu laptele şi sarea. Cerni făina şi omogenizezi. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină făină sau puţin lapte, în funcţie de textură. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă, dar care curge. Laşi aluatul 15-20 de minute la temperatura camerei.

Într-o oală, fierbi 3-4 l de apă cu sare, până dă în clocot. Dai aluatul printr-o strecurătoare cu găuri mari, deasupra oalei, formând tăiţei de lungime potrivită. Laşi să fiarbă până se ridică la suprafaţă, apoi îi scurgi. Topeşti untul, adaugi tăiţeii, piperul, nucşoara, amesteci şi ţii pe foc mediu 1-2 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu pătrunjel proaspăt.

FOTO Shutterstock



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg