Târganiți cu brânză

targaniti jpg

Aceste paste pot fi servite atât la masă de prânz cât și la cină.

Ingrediente pentru târganiți cu brânză

300 g făină

2 ouă

un pic de sare

o jumătate de ceșcuță apă

50 g slănină bine împănată

250 g brânză

Mod de preparare târganiți cu brânză

Se face un aluat din făină, 1 ou, un pic de sare și puțină apă. Se lasă aluatul 15 minute la odihnit, după care se rulează cu sucitorul într-o foaie subțire, care se lasă să se usuce puțin. Cu mâna se rup bucăți mici din această foaie și se pun la fiert in apă clocotită cu sare.

Cât timp aceste paste fierb, se pune la prăjit slănină tăiată cubulețe. Se scurg de apă pastele fierte și se amestecă cu slănina prăjită.

Brânză se da pe răzătoare, se amestecă cu oul rămas și se amestecă cu pastele și slănina prăjită. Se da totul la cuptor pentru 20 de minute.

Marjan Mihajlov, 
Asociația Macedonenilor din România