Tartă cu afine

tarta cu afine jpeg

Un desert răcoritor cu fructe, cu un gust dulce-acrişor, tarta cu afine nu va rezista prea mult timp pe masă, o dată preparată. Ştiai că afinele sunt bogate în vitamina C, antioxidanţi şi menţin un sistem imunitar echilibrat şi sănătos?

Ingrediente

Pentru aluatul de tartă

140 g făină

20 g cereale integrale

65 g zahăr

1 praf de sare

110 g unt, tăiat cubuleţe

Pentru umplutură

300 g afine

20 g amidon de porumb

coaja rasă de la ½ lămâie

zeama de la ½ lămâie

130 g zahăr

1 praf de sare

apă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Mixezi făina, cerealele, zahărul, sarea şi untul. Torni aluatul într-o tavă specială. Dai la rece, pentru 10 minute. Înţepi formele, din loc în loc, cu o furculiţă. Dai la cuptor, aproxmativ 10-12 minute.

Pui 100 g afine la fiert, în apă cât să le acopere, 3-4 minute. Într-un bol, dizolvi amidonul de porumb, în puţină apă. Adaugi compoziţia cu afine, lămâia, zahărul şi sarea. Dai pe foc, până dă în clocot. Dai deoparte şi amesteci cu fructele proaspete. Torni în tarte. Serveşti după ce s-au răcit puţin.

Sursa http://www.yummly.com