Tartă cu brânză din aluat de cartofi

tarta jpeg

Cei care au intoleranţă la gluten, dar nu numai, pot prepara această reţetă de tartă cu brânză şi aluat din cartofi.

De cei ai nevoie pentru tartă cu brânză din aluat de cartofi

Pentru aluat

2 cartofi, mai mari

1 ceapă mică

3 linguri faina de migdale

1 ou

sare

piper

Pentru umplutură

500 g brânză proaspătă de vaci

200 g parmezan

2 ouă

400 g spanac proaspăt

4 căţei de usturoi

7-8 frunze busuioc proaspăt

1 linguriţă oregano

16-20 de roşii cherry

ulei

sare

piper

Cum se prepară tarta cu cu brânză din aluat de cartofi

Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Razi cartofii şi ceapa şi-i storci pentru a îndepărta excesul de apă. Le amesteci cu ou, sare, piper, după gust şi făina. Pui compoziţia în tavă, o presezi şi o dai la cuptor 10 minute.

Separat, amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, parmezanul, spanacul tocat, usturoiul pisat, busuioc tocat, oregano, sare şi piper, după gust. Pui umplutura în tavă, o nivelezi şi aşezi roşii cherry tăiate jumătăţi. Presari puţin ulei pe deasupra şi dai tava la cuptor aproximativ o oră şi jumătate.

Sursa https://www.gfmadeeasy.com

https://www.gfmadeeasy.com