Tartă cu brânză din aluat de cartofi

Cei care au intoleranţă la gluten, dar nu numai, pot prepara această reţetă de tartă cu brânză şi aluat din cartofi.
De cei ai nevoie pentru tartă cu brânză din aluat de cartofi
Pentru aluat
2 cartofi, mai mari
1 ceapă mică
3 linguri faina de migdale
1 ou
sare
piper
Pentru umplutură
500 g brânză proaspătă de vaci
200 g parmezan
2 ouă
400 g spanac proaspăt
4 căţei de usturoi
7-8 frunze busuioc proaspăt
1 linguriţă oregano
16-20 de roşii cherry
ulei
sare
piper
Cum se prepară tarta cu cu brânză din aluat de cartofi
Dai drumul la cuptor şi ungi o tavă cu ulei. Razi cartofii şi ceapa şi-i storci pentru a îndepărta excesul de apă. Le amesteci cu ou, sare, piper, după gust şi făina. Pui compoziţia în tavă, o presezi şi o dai la cuptor 10 minute.
Separat, amesteci brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, parmezanul, spanacul tocat, usturoiul pisat, busuioc tocat, oregano, sare şi piper, după gust. Pui umplutura în tavă, o nivelezi şi aşezi roşii cherry tăiate jumătăţi. Presari puţin ulei pe deasupra şi dai tava la cuptor aproximativ o oră şi jumătate.