Tartă cu brânză şi caise
Pentru a aduce culoarea şi aroma verii în bucătăria ta, e musai să încerci această reţetă delicioasă de tartă cu brânză şi caise.
Ingrediente
Pentru aluat
100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g făină 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură
400 g brânză
10 caise
2 linguri smântână
1 ½ lingură amidon
2 linguri zahăr
1 ou
unt, pentru uns
Mod de preparare
Pentru aluat, mixezi untul moale cu zahărul până când compoziţia capătă o culoare deschisă. Adaugi oul şi mai mixezi 2 minute. Torni în ploaie făina cernută cu praful de copt şi amesteci cu o lingură, apoi cu mâna. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.
Între timp, pregăteşti umplutura. Amesteci bine brânza cu zahărul, smântâna şi oul. Adaugi amidonul şi amesteci din nou.
Caisele le speli şi le cureţi de sâmburi. Întinzi aluatul rece pe o tavă cu pereţii înalţi unsă cu unt. Deasupra torni umplutura de brânză şi decorezi cu jumătăţi de caise. Dai prăjitura 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Ulterior, micşorezi temperatura cuptorului la 160 °C şi coci tarta 50 de minute.
Foto: Profimedia