Tartă cu brânză şi roşii

Alege roşii tari, fără lovituri şi care să nu fie decolorate sau pătate. Ţine cont că dimensiunea şi culoarea nu reprezintă factori după care să te ghidezi când alegi tomatele. O roşie mică poate fi la fel de gustoasă ca una mai mare. Gândeşte-te şi la ce le vei întrebuinţa. Dacă ai copii, roşiile cherry sunt o alegere excelentă. Dacă ai musafiri şi vrei roşii pentru un aperitiv arătos, alege roşii tari, de mărime potrivită.
Ingrediente
Pentru tartă 135 g unt 250 g făină 1 ou
100 g caşcaval
200 g brânză uşor sărată
3 ouă
2-3 roşii
piper
Mod de preparare
Mixezi untul până devine cremos, adaugi oul şi făina. Frămânţi aluatul până nu se mai prinde de mâini. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci brânza sfărâmată cu caşcavalul ras, adaugi ouăle, unul câte unul, şi piper. Întinzi aluatul, inclusiv pe margini, pui umplutura şi aşezi roşiile tăiate felii. Mai presari un praf de piper şi dai tarta la cuptor până se rumeneşte.