Tartă cu cafea şi frişcă

tarta cu cafea jpeg

Un desert delicios, combinaţia de cafea şi frişcă este ideală pentru o tartă cu blat crocant, pe care o poţi pregăti pentru ocaziile speciale sau atunci când vrei să le faci o surpriză celor dragi.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu cafea şi frişcă

Pentru blat

9-10 bicuiţi graham

30 g frişcă bătută

1-2 linguri Nutella

30 g ciocolată neagră, topită

15 g unt, topit

Pentru crema de cafea

350 g ciocolată neagră

30 g unt

300 g frişcă bătută

30 g boabe de cafea, măcinate

Pentru glazură

2 albuşuri

100 g zahăr

Cum pregăteşti tarta cu cafea şi frişcă

Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii şi îi mixezi cu restul ingredientelor. Torni conţinutul într-o tavă specială şi laşi deoparte 30 de minute, până se întăreşte.

Pentru crema de cafea, pui ciocolata şi untul într-un bol. Într-un alt vas, dai la foc frişca bătută, boabele de cafea măcinate şi 2 linguri de apă şi amesteci până începe să fiarbă. Strecori cu o sită conţinutul în bolul cu ciocolată, până obţii o cremă fină. Torni peste crusta de tartă. Laşi deoparte 40 de minute.

Pentru glazură, mixezi ouăle şi zahărul şi torni pe deasupra. Serveşti imediat.

Sursa http://www.epicurious.com