Tartă cu cafea şi frişcă
Un desert delicios, combinaţia de cafea şi frişcă este ideală pentru o tartă cu blat crocant, pe care o poţi pregăti pentru ocaziile speciale sau atunci când vrei să le faci o surpriză celor dragi.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu cafea şi frişcă
Pentru blat
9-10 bicuiţi graham
30 g frişcă bătută
1-2 linguri Nutella
30 g ciocolată neagră, topită
15 g unt, topit
Pentru crema de cafea
350 g ciocolată neagră
30 g unt
300 g frişcă bătută
30 g boabe de cafea, măcinate
Pentru glazură
2 albuşuri
100 g zahăr
Cum pregăteşti tarta cu cafea şi frişcă
Pentru blat, mărunţeşti biscuiţii şi îi mixezi cu restul ingredientelor. Torni conţinutul într-o tavă specială şi laşi deoparte 30 de minute, până se întăreşte.
Pentru crema de cafea, pui ciocolata şi untul într-un bol. Într-un alt vas, dai la foc frişca bătută, boabele de cafea măcinate şi 2 linguri de apă şi amesteci până începe să fiarbă. Strecori cu o sită conţinutul în bolul cu ciocolată, până obţii o cremă fină. Torni peste crusta de tartă. Laşi deoparte 40 de minute.
Pentru glazură, mixezi ouăle şi zahărul şi torni pe deasupra. Serveşti imediat.
Sursa http://www.epicurious.com