Tarta cu caise

Apricot Clafoutis batter pudding jpeg

E anotimpul caiselor şi proaspete îţi surâd de pe tarabă! Iată o reţetă simplă pentru meniul acestei zile!

Ingrediente

400 g caise fără sâmburi 150 g făină 2 linguri unt 450 ml lapte gras 3 ouă 1 praf de sare 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie jumătate linguriţă esenţă vanilie

Mod de preparare

Ungi şi tapetezi o formă de tartă cu diametrul de 20 cm. Tai caisele pe jumătate. Amesteci făina cu sarea, adaugi o cană cu lapte şi mixezi până se omogenizează, apoi încorporezi ouăle pe

rând.

Adaugi zahărul vanilat, esenţa de vanilie şi restul de lapte. Torni compoziţia în formă, aşezi deasupra jumătăţile de caise cu partea bombată în sus şi pui din loc în loc untul tăiat cubuleţe. Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până se aureşte. Îl serveşti rece, cu frişcă sau doar presărat cu zahăr pudră.

sursa foto: Photoland/Photocuisine