Tartă cu ciuperci şi pui

Aperitiv sau fel de mâncare, o felie din această tartă este un deliciu foarte apreciat.
Ingrediente
Pentru blat 300 g făină 200 g unt 1 ou 1 praf de sare
2 linguri unt
2 cepe
250 g ciuperci
250 carne pui
340 g smântână
4 ouă
1 lingură făină
50 g caşcaval
sare
pătrunjel tocat
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare, întinzi o foaie rotundă de 5 mm grosime şi o aşezi într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Înţepi cu furculiţa din loc în loc şi introduci în cuptorul încălzit 15 minute.
Căleşti ceapa în untul topit într-o cratiţă, apoi adaugi ciupercile şi carnea de pui tăiată fâşii sau cubuleţe. Laşi pe foc până se evaporă lichidul din cratiţă.
Amesteci restul ingredientelor pentru umplutură, inclusiv 2 ouă, în afară de caşcaval. Aşezi ciupercile şi puiul în tavă, peste care torni compoziţia de smântână şi ouă. Dai la cuptor 30 de minute sau până se rumeneşte tarta. Amesteci caşcavalul cu cele 2 ouă rămase şi întinzi peste tartă. Bagi la cuptor încă 20 de minute.