Tartă cu cremă de ciocolată şi frişcă

tarta cu mousse de ciocolata jpeg

Europenii sunt printre cei mai mari consumatori de ciocolată, în Europa fiind mâncată practic jumătate din cantitatea vândută la nivel mondial, iar unele studii arată că ar exista chiar o legătură între savurarea ei şi nivelul de inteligenţă aşa că, avem toate motivele de a ne răsfăţa din când în când. Încearcă această reţetă de tartă cu cremă de ciocolată şi frişcă atunci când ai nevoie de o zi dulce.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu cremă de ciocolată şi frişcă

1 blat de tartă, gata preparat

4 albuşuri

190 g zahăr

300 g ciocolată

40 g unt

500 g smântână lichidă

200 g biscuiţi ciocolată

60 g frişcă bătută

1 praf de sare

Cum pregăteşti tarta cu cremă de ciocolată şi frişcă

Formezi o crustă de tartă sau foloseşti una gata cumpărată şi o aşezi într-o tavă. Amesteci albuşurile şi zahărul şi le pui deasupra unui bol cu apă fiartă, până când zahărul se dizolvă complet, aproximativ 3-4 minute. Baţi apoi conţinutul cu un mixer la viteză medie timp de 5-6 minute.  Într-un alt vas combini bucăţile de ciocolată şi untul, folosind aceeaşi metodă pentru a le topi.

Mixezi jumătate din cantitatea de smântână lichidă până se transformă în frişcă. Torni albuşurile peste ciocolata topită, apoi frişca şi amesteci până se încorporează. Aşezi jumătate din mousse-ul format peste tartă, apoi presari biscuiţii mărunţiţi. Acoperi cu mousse-ul rămas. Combini restul de smântână cu frişca bătută şi praful de sare, până se formează o cremă. Acoperi tarta. Dai la rece câteva ore. Serveşti cu extra biscuiţi sau ciocolată rasă pe deasupra.

Sursa http://www.epicurious.com