Tartă cu cremă de vanilie şi lămâie

Pentru zilele în care vrei să găteşti ceva uşor dar în acelaşi timp gustos, tarta cu vanilie şi lămâie este alegerea ideală.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tarta cu vanilie şi lămâie
Pentru aluat
300 g făină
5 g praf de copt
130 g zahăr
150 g unt, tăiat cubuleţe
1 ou
1 gălbenuş
coaja de la 1 lămâie, rasă
Pentru umputură
5 gălbenuşuri
100 g zahăr
300 g făină
600 ml lapte
coaja de la 1 lămâie, rasă
esenţă de vanilie, după gust
Pentru servire
seminţe de pin, opţional
zahăr pudră, după gust
Cum pregăteşti tarta cu vanilie şi lămâie
Amesteci făina, praful de copt şi zahărul într-un vas, apoi cubuleţele de unt, până se încorporează bine. Adaugi oul, gălbenuşul şi coaja de lămâie rasă. Dai la frigider 1 oră.
Pentru umplutură, mixezi într-un bol gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când acesta se dizolvă complet. Presari apoi treptat făina şi 60 ml de lapte şi dai deoparte. Pui restul de lapte la încălzit cu zahărul rămas, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Strecori lămâia şi torni conţinutul peste gălbenuşuri. Dai din nou la foc până se formează un amestec omogen. Laşi la răcit. Formezi tartele din aluat şi le aşezi în două tăvi potrivite. Completezi cu umplutura. Decorezi deasupra cu seminţele de pin.
Coci timp de 45 de minute, sau până se rumeneşte uşor la suprafaţă. Serveşti cu zahăr pudră pe deasupra.
Sursa http://www.greatitalianchefs.com