Tartă cu fructe

Sursa foto   foodnetwork jpeg

Ce reţetă poate fi mai potrivită pentru o zi specială dacă nu o tarta cu fructe delicioasă?! Şi foarte uşor de pregătit, ca până la urmă nu vrei să petreci în bucătărie mult timp.

Ingrediente: - jumătate de ceaşcă de zahăr - 250 g făină - 100 g unt - fructe uscate sau congelate (căpşuni, kiwi, fructe de pădure) Pentru cremă - 200 g urdă - jumătate de zahăr - 1 linguriţă extract de vanilie Mod de preparare: Se pregăteşte mai întâi aluatul: se amestecă zahărul cu făină şi untul. Se pot pune ingredientele într-un robot de bucătărie pentru eficientă şi se amestecă până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul capătă formă unei bile. Aluatul se întinde apoi într-o tavă rotundă şi, foarte important, se întinde şi pe peretele tăvii. Se bagă apoi la cuptorul încins în prealabil la 350 grade C şi se lasă să se coacă pentru 10-12 minute, până când se rumeneşte. După care se scoate şi se lasă să se răcească.

Pentru pregătirea cremei, se amestecă urdă cu zahărul şi esenţă de vanilie. Compoziţia se întinde peste blat. Apoi se taie căpşunile şi se decorează

tarta cu fructe

. Se adaugă şi restul fructelor, în funcţie de alegerea făcută.

Tarta cu fructe se bagă apoi la frigider şi este recomandat să fie lăsată la temperatura camerei pentru 15 minute înainte de servire.

Pentru a prepara o tarta cu fructe  poţi folosi unt Koliba şi urdă Ricoletka .

tarta cu fructe

 Tarta de mere cu blat de biscuiti

 Tarta de mere cu blat de biscuiti

Tarta cu portocale

Tarta cu portocale

Tarta de dovleac cu mascarpone

Tarta de dovleac cu mascarpone