Tartă cu lămâie

Acest gust dulce-acrişor al tartei cu lămâie este sigur pe gustul tău. Un desert absolut delicios!
Ingrediente (1 tartă)
Pentru blat 100 g unt rece 175 g făină 2 linguri de zahăr 1 jumătate de linguriţă de sare 1 gălbenuş 1-2 linguri de apă rece
6 ouă
250 g zahăr
coaja rasă de la 3 lămâi
zeama de la 5 lămâi
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci untul cu făina, până se înmoaie, apoi adaugi zahărul şi sarea. În centrul aluatului format, faci o gaură în care pui gălbenuşul şi o lingură de apă rece. Frămânţi aluatul, iar dacă este prea tare şi nu se leagă, mai adaugi puţină apă. Formezi o biluţă, o înveleşti într-o folie şi o dai la frigider 20 de minute.
Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul şi adaugi coaja şi zeama de lămâie. Le mixezi până devin o cremă. Aluatul îl întinzi într-o tavă rotundă, îl înţepi cu o furculiţă şi-l dai la cuptorul preîncălzit, 15 minute. Scoţi tava din cuptor, adaugi crema peste aluat şi dai tarta, din nou, la cuptor pentru 35 de minute. După ce s-a răcit, o decorezi cu câteva fâşiuţe de coajă de lămâie.