Tartă cu lămâie. Reţeta simplă FOTO

Când faci tarte cu fructe proaspete presară peste aluat, înainte de a-l da la cuptor, puţin griş. Acesta va absorbi umezeala din fructe. Ţine aluatul de tartă cu lămâie cel puţin 30 de minute la frigider după ce l-ai frământat. Poţi folosi orice alt fel de citrice doreşti, în loc de lămâie.
Tartă cu lămâie. Reţeta simplă - Ingrediente (1 tartă)
250 g făină
1 gălbenuş
125 g unt
1 vârf de cuţit de sare
1 linguriţă zahăr
50 ml apă
10 g unt pentru uns tava
2 lămâi
2 ouă
2 gălbenuşuri
200 ml smântână lichidă
200 g zahăr pudră
2 lămâi
1 plic de gelatină
Tartă cu lămâie. Reţeta simplă - Mod de preparare
Pentru aluat, freci untul rece de la frigider cu făina. Adaugi treptat gălbenuşul, sarea şi zahărul. Torni apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt, îl acoperi cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul pudră. Adaugi zeama de lămâie, smântâna şi amesteci continuu până obţii o cremă.

Scoţi aluatul de la rece, îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc, şi-l dai la cuptor 15 minute.

După ce s-a rumenit puţin o scoţi din cuptor şi torni peste ea crema de lămâie. O dai din nou la cuptor pentru 40 de minute.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic, iar când tarta este gata şi s-a răcit, pui feliile de lămâie tăiate subţiri şi torni gelatina. Se serveşte rece.
