Tartă cu lămâie. Reţeta simplă FOTO

tarta cu lamaie jpeg

Când faci tarte cu fructe proaspete presară peste aluat, înainte de a-l da la cuptor, puţin griş. Acesta va absorbi umezeala din fructe. Ţine aluatul de tartă cu lămâie cel puţin 30 de minute la frigider după ce l-ai frământat. Poţi folosi orice alt fel de citrice doreşti, în loc de lămâie.

Tartă cu lămâie. Reţeta simplă - Ingrediente (1 tartă)

250 g făină

1 gălbenuş

125 g unt

1 vârf de cuţit de sare

1 linguriţă zahăr

50 ml apă

10 g unt pentru uns tava

2 lămâi

2 ouă

2 gălbenuşuri

200 ml smântână lichidă

200 g zahăr pudră

2 lămâi

1 plic de gelatină

Tartă cu lămâie. Reţeta simplă - Mod de preparare

Pentru aluat, freci untul rece de la frigider cu făina. Adaugi treptat gălbenuşul, sarea şi zahărul. Torni apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi aluatul într-o formă rotundă unsă cu unt, îl acoperi cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute. Pentru cremă, baţi ouăle cu zahărul pudră. Adaugi zeama de lămâie, smântâna şi amesteci continuu până obţii o cremă.

image

Scoţi aluatul de la rece, îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc, şi-l dai la cuptor 15 minute.

image

După ce s-a rumenit puţin o scoţi din cuptor şi torni peste ea crema de lămâie. O dai din nou la cuptor pentru 40 de minute.

image

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic, iar când tarta este gata şi s-a răcit, pui feliile de lămâie tăiate subţiri şi torni gelatina. Se serveşte rece.

image