Tartă cu lime şi avocado

1 tarta jpg jpeg

Tartă cu lime şi avocado: Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Citricele, căci despre ele este vorba, îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece. Unde mai pui că e un desert delicios pe care îl poţi face în scurt timp.

  • Porții: 6
  • Timp total: 1h
  • Pregătire: 40
  • Gătire: 30
  • Servire: 6 farfurii
  • Categorie: desert, tarte

Ingrediente

Pentru blat

200 g făină

50 g cacao pudră

125 g unt

1 ou

150 g zahăr

Pentru umplutură

400 ml smântână pentru frişcă

2 avocado bine coapte

coaja răzuită de la 2 lime bio

2 ouă

4 linguri făină

100 g zahăr

Pentru decor

200 ml smântână lichidă

50 g zahăr

1 lime

Mod de preparare

Pentru blatul de tartă, baţi oul cu zahărul până devin cremoase. Separat, amesteci făina cu untul, pudra de cacao, apoi combini cele două compoziţii. Vei obţine un aluat nisipos pe care-l aduni într-o bilă, îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

Tartă cu lime şi avocado

Pentru umplutură, cureţi avocado de coajă, îndepărtezi sâmburii şi le pasezi cu blenderul. Amesteci piureul de avocado cu smântâna lichidă şi cu ouăle. Mixezi bine, apoi adaugi zeama şi coaja răzuită de lime, păstrezi puţină coajă şi pentru decor, făina şi zahărul şi continui să mixezi.

Aluatul rece îl întinzi pe o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc şi pui umplutura. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 220 °C, 10 minute, apoi scazi temperatura la 150 °C şi mai coci încă 20 de minute.

Pentru a decora tarta, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până obţii frişcă. După ce tarta s-a răcit, o decorezi cu felii de lime, frişcă şi o presari cu coaja de lime păstrată.

Foto: profimeia