Tartă cu mămăligă, spanac și rucola

tarta cu mamaliga jpg

Prepară spanacul şi rucola altfel decât te-ai obişnuit! Sub forma de tartă are un gust delicios.

Ingrediente

Pentru crusta de mămăligă

1 cană mălai

3 căni apă

1 linguriță sare

2 linguri unt

Pentru umplutură

1 ceapă roșie mare

200 g spanac proaspăt, tocat

200 g mozzarella

1 cană rucola

4 ouă

1 cană smântână lichidă

sare și piper

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Prepari crusta de mămăligă: pui apa și sarea într-o oală la fiert, reduci focul la minimum și adaugi mălaiul, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor, până când compoziția se îngroașă și se desprinde de pe marginile oalei, aproximativ 15 minute.

Adaugi untul și amesteci până când este complet încorporat. Întinzi mămăliga într-o tavă de tartă unsă cu unt, netezești suprafața și o lași să se răcească.

Într-o tigaie, călești ceapa, tăiată subțire, până când devine transparentă și ușor caramelizată. Adaugi spanacul și îl călești până când se înmoaie ușor.

Bați ouăle cu smântâna lichidă și condimentezi cu sare și piper.

Așezi stratul de ceapă și spanac pe crusta de mămăligă, presari cuburile de mozzarella și torni amestecul de ouă și smântână. Pui rucola deasupra ca un strat final.

Coci tarta în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura este fermă la atingere. Servești caldă sau la temperatura camerei.