Tartă cu mure

Știai că murele sunt un adevărat aliment-medicament? Dacă mănânci zilnic 300 g de mure, îți asiguri jumătate din cantitatea necesară de vitamina C pentru o zi. Micuțele fructe conțin fibre, având grijă de tubul digestiv și de colon, controlează nivelul glicemiei din organism, îți protejează creierul și, de asemenea, dato- rită vitaminei K, murele reduc riscul apariției osteoporozei.
Ingrediente:
Pentru blat 300 g biscuiți simpli
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură
600 g iaurt gras
300 ml frișcă
2 plicuri gelatină
100 g zahăr pudră
400 g mure
Mod de preparare:
Zdrobești biscuiții și-i amesteci cu untul topit și cu zahărul vanilat. Întinzi blatul într-o tavă de tort, cu pereți detașabili și-l presezi ușor. Dai tava la rece 1-2 ore. Pentru umplutură, bați frișca și o amesteci cu iaurtul, în care ai dizolvat zahă- rul pudră. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, o încorporezi în cremă, apoi adaugi 300 g de mure, amestecând ușor. O torni peste blat și pui din loc restul de mure. Dai tarta la rece peste noapte.