Tartă cu mure

Gustul acrişor al murelor bine echilibrat într-o prăjitură delicioasă poate transforma o zi banală într-una specială.
Dificultate mică Preparare 80' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
500 g făină
100 g zahăr
50 g unt
100 ml smântână groasă
1 ou
1 praf de copt
esenţă de vanilie
1 praf de sare
Pentru umplutură
600 g mure
2 banane
2 albuşuri
4 linguri zahăr
4 linguri nuci măcinate
1 lingură unt
Pentru răzătură
50 g unt
50 g zahăr
100 g făină
Mod de preparare
Cerni făina cu praful de copt, adaugi un praf de sare, untul, smântâna, esenţă de vanilie, zahărul şi oul. Frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic, potrivit de tare.
Separat, pentru umplutură, zdrobeşti murele, le mixezi cu zahărul, nucile măcinate şi o lingură de unt. La final încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Pentru răzătura de deasupra, frămânţi un aluat tare din unt, zahăr şi făină, pe care îl laşi la frigider 15 minute.
Întinzi aluatul în forma de tartă cu pereţi cu tot, îl înţepi cu furculiţa, apoi torni umplutura. Deasupra aşezi bucăţi de banană şi razi (sau fărâmiţezi cu degetele) aluatul preparat
din unt, zahăr şi făină.
Introduci forma în cuptorul preîncăzit pentru aproximativ 45 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Tai tarta în formă, după ce se răceşte complet.
sursa foto: Shutterstock