Tartă cu nuci pecan

1 shutterstock 1494174725 jpg jpeg

America este continentul care a adunat laolaltă cele mai multe naţii, de peste tot din lume. Gastronomia a avut numai de câştigat, iar unele dintre cele mai delicioase combinaţii se întâlnesc în dulciuri precum această tartă.

Ingrediente

Pentru aluat:

150 g unt

250 g făină

1 ou

1 praf de sare

1 lingură apă

Pentru umplutură:

250 g miez nuci pecan (sau nuci)

120 g zahăr brun

100 ml sirop arţar

3 ouă

75 g unt

1 praf sare

1 linguriţă extract de vanilie

Pentru decor:

20-25 jumătăţi miez de nuci pecan (sau nuci)

Pentru aluat, tai untul rece cubuleţe, îl pui într-un blender cu făina şi mixezi până obţii un aluat nisipos. Adaugi sarea, oul şi apa foarte rece. Mixezi până obţii un aluat omogen, pe care îl înveleşti în folie alimentară şi îl pui la frigider o oră.

Pentru umplutură, mixezi în blender nucile pecan. Într-un bol, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte unul. Încorporezi siropul de arţar, sarea, extractul de vanilie şi omogenizezi.

Întinzi din aluat o foaie de jumătate de centimetru grosime. O pui într-o formă de tartă, inclusiv pe pereţi şi îndepărtezi surplusul cu un cuţit. Torni umplutura şi aşezi deasupra jumătăţile de nucă.

Pui plăcinta în cuptorul încălzit în prealabil şi o ţii 10 minute la 200 °C, apoi 25-30 de minute la 160 °C. O laşi la răcit înainte să o porţionezi. O poţi servi cu îngheţată de vanilie.

FOTO Shutterstock