Tartă cu pere şi ciocolată

tarta cu pere si ciocolata jpeg

Niciodată nu sunt suficiente pere pentru câte prăjituri am vrea sa facem cu ele. Pentru această tartă cu pere şi ciocolată nu ai nevoie decât de 5 fructe. Iar combinaţia este excelentă!

Tartă cu pere şi ciocolată - Ingrediente

240 g făină + puţină pentru tapetat 60 g zahăr pudră 100 g unt + puţin pentru tapetat 1 vârf cuţit sare 5 pere 50 g ciocolată neagră (70% cacao) 50 ml cafea tare, fierbinte 1 linguriţă esenţă vanilie 3 ouă 100 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 linguriţă praf de copt 50 g ciocolată amăruie răzuită

Tartă cu pere şi ciocolată - Mod de preparare

Frămânţi un aluat din 200 g de făină, zahăr pudră, unt, sare şi-l înveleşti într-o folie de plastic, apoi îl laşi o oră la frigider. Tapetezi o formă de tartă, aşezi aluatul în ea, înţepi cu furculiţa din loc în loc şi dai la cuptorul încins 15 minute.

Speli perele, elimini coaja, codiţele şi căsuţele cu seminţe şi tai pe jumătate. Le pui un sfert de oră în puţină apă clocotită pe foc. Apoi le scurgi şi le dai deoparte. Topeşti 50 de grame de ciocolată în cafeaua fierbinte şi adaugi esenţa de vanilie. Baţi ouăle cu zahărul până devine o compoziţie pufoasă şi amesteci cu combinaţia de ciocolată. Apoi încorporezi nucile, restul de făină (40 g) şi praful de copt.

Aşezi perele în aluatul semicopt, peste care torni umplutura şi distribui uniform. Laşi la cuptor 40 de minute. Scoţi şi dai deoparte ca să se răcească şi să poţi să le iei uşor din formă. Topeşti pe baie de aburi fulgii de ciocolată răzuită şi cu o linguriţă înmuiată în apă stropeşti tarta cu ciocolată.

Cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri

Cele mai simple prăjiturele cu pere şi firimituri

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu pere

Plăcintă cu pere (fără zahăr)

Plăcintă cu pere (fără zahăr)