Tartă cu pere şi ciocolată
O prăjitură delicioasă de tartă cu pere şi ciocolată pe care toţi ai casei o vor savura cu plăcere.
Ingrediente:
10 linguri de unt o cană de stafide 3 sferturi de cană de zahăr 3 ouă un sfert de cană de pudră de cacao o linguriţă de esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de sare 3 pere o jumătate de lămâie 2 linguri de jeleu de fructe
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungeţi cu unt o tavă pentru tarte. Amestecaţi într-un blender, stafidele şi zahărul. Adăugaţi untul, ouăle, pudra de cacao, esenţa de vanilie şi sarea. Turnaţi compoziţia în tavă. Tăiaţi perele feliuţe subţiri şi ungeţi-le cu zeama de la lămâie. Aranjaţi-le pe tartă. Se lasă tarta cu pere şi ciocolată la cuptor 45-50 de minute.
La sfârşit ungeţi tartă cu pere şi ciocolată cu puţin jeleu de fructe.
Sursa: marthastewart.com