Tartă cu pere şi smântână

Reţetă de tartă cu pere şi smântână: Perele şi smântâna, coapte într-o crustă fragedă, dau un rezultat absolut delicios.
Tartă cu pere şi smântână
Perele şi smântâna, coapte într-o crustă fragedă, dau un rezultat absolut delicios.
Dificultate medie/Preparare 1h 40’/1 tartă
Ingrediente:
Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 ou 25 g zahăr 1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g smântână grasă (25-30 %)
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
4 ouă
coajă rasă de lămâie
1 pliculeţ de gelatină
2-3 pere
2 linguri zahăr brun
Tartă cu pere şi smântână
Mod de preparare
Freci zahărul cu untul până devine spumos. Adaugi oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută, frământând bine până obţii un aluat consistent, uniform şi elastic. Laşi la rece 30 de minute.
Între timp, amesteci smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile şi, la sfârşit, pui albuşurile bătute spumă.
Întinzi o foaie din aluat, o pui în forma de tartă, inclusiv pe pereţii laterali, torni umplutura şi nivelezi.
Aşezi deasupra feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presari peste ele zahăr brun şi introduci în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute. Când o scoţi, torni deasupra gelatina dizolvată în apă caldă.