Tartă cu prune şi bezea

Combinaţia de bezea dulce cu prune aromate şi acrişoare te va cuceri de la prima înghiţitură. O prăjitură deosebită, atunci când vrei un desert cu adevărat special!
Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 g făină
- 100 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 praf sare
- 3 plicuri zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură apă rece
Pentru umplutură
- 300 g prune
- 10-12 curmale fără sâmburi
- 1 lingură zahăr
Pentru bezea
- 2 albuşuri
- 4 linguri zahăr
Mod de preparare
Amesteci făina şi untul într-un bol mare, folosindu-ţi mâinile. Adaugi zahărul vanilat, coaja de lămâie, sarea, gălbenuşul şi apa şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl întinzi, cu mâinile, într-o formă rotundă, inclusiv pe pereţi, apoi înţepi foaia cu o furculiţă, din loc în loc. Dai aluatul la cuptor, 15 minute, la 175 °C. Când e gata, îl laşi la răcorit. Baţi albuşurile spumă într-un bol mare, adaugi zahărul şi continui să mixezi până obţii o bezea. Tai prunele în jumătăţi, pui în fiecare câte o curmală şi le aranjezi cu scobitura în jos, în tavă, peste foaia de aluat. Presari zahărul, apoi adaugi bezeaua şi nivelezi cu o spatulă. Dai din nou tarta la cuptor, 20 de minute, la 170 °C. Laşi la răcorit, iar când o serveşti o decorezi cu toppingul preferat.
Mai multe reţete găsiţi pe SoDelicious.ro