Tartă cu roşii caramelizate

Tarta cu roşii se poate prepara şi atfle decât după reţetele clasice.
Ingrediente
Pentru primul aluat 1 gălbenuş 200 g făină 1 praf de sare 50 ml apă minerală 100 ml iaurt gros
75 g unt
3 linguri făină
2 linguri unt
20 roşii cherry
3 linguri zahăr
½ linguriţă oţet de mere
2 linguri măsline tocate
frunze proaspete de cimbru
rozmarin proaspăt pentru decor
sare
piper
Preparare
Amesteci gălbenuşul, praful de sare, apa minerală, iaurtul, făina şi frămânţi un aluat neted şi elastic. Separat, frămânţi untul cu trei linguri de făină şi obţii aluatul al doilea. Întinzi cele două aluaturi, le aşezi unul peste altul, le împătureşti de mai multe ori şi dai la frigider pentru 30 de minute. Repeţi operaţiunea încă de două ori şi laşi aluatul obţinut la frigider până prepari umplutura.Topeşti untul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adaugi zahărul, o lingură de apă şi laşi să fiarbă până când începe să se coloreze, adaugi oţetul şi roşiile şi le laşi să se caramelizeze, la foc mic, 5-10 minute, apoi le iei de pe foc.Întinzi aluatul în forma de tartă, presari măslinele tocate, frunze de cimbru tocate şi răstorni deasupra roşiile caramelizate în aşa fel încât partea caramelizată să fie deasupra. Pudrezi cu sare şi piper, după gust, şi introduci forma la cuptor pentru circa 25 de minute. Serveşti tarta caldă sau rece, decorată cu o crenguţă de rozmarin.