Tartă cu smochine

Sunt delicioase iarna când sunt uscate, însă smochinele proaspete au o aromă aparte. Le poţi adăuga pe platoul de antreuri, împreună cu o selecţie de brânzeturi, sau le poţi transforma în deserturi spectaculoase, aşa cum este şi reţeta următoare de tartă.
Ingrediente
Pentru blat
- 250 g făină
- 125 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf de sare
- 50 ml apă rece
Pentru cremă
- 150 g cremă de brânză
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2 ouă
- 100 g miere
- 6-8 smochine
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe până când capătă o consistenţă nisipoasă. Adaugi gălbenuşurile, sarea, omogenizezi, apoi torni apă rece cât să se lege aluatul. Îi dai o formă rotundă, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Dai drumul la cuptor la 180 ̊C. Întinzi o foaie din aluat pe care o aşezi într-o formă de tartă dreptunghiulară. Ai grijă să îmbraci bine marginile tăvii, apoi poţi tăia excesul de aluat. Dai tava la rece 15 minute, apoi o scoţi şi o dai la cuptor 20-25 de minute, până când blatul devine auriu. Laşi blatul să se răcească. Mixezi crema de brânză cu mierea, torni smântâna pentru frişcă, adaugi ouăle bătute şi omogenizezi. Torni crema peste blat, o nivelezi şi aşezi din loc în loc smochinele tăiate jumătăţi. La final, presari fulgii de migdale şi dai din nou tarta la cuptor, 30 de minute, la 180 °C. O laşi să se răcească complet, apoi o porţionezi.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Dulceaţă de ceapă roşie şi smochine
Dulceaţă de ceapă roşie şi smochine
