Atât chutney-ul, cât şi dulceaţa pot fi asociate cu diverse brânzeturi: brânzeturi cu mucegai (brie, gorgonzola, camembert etc.), brânzeturi maturate, cheddar, gouda etc. De asemenea, pot fi servite ca gustări, cu biscuiţi săraţi. Totodată, ele merg alături de friptură de raţă, de pui sau de miel.

 

Ingrediente

  • 4 cepe roşii
  • 14 smochine
  • 100 g zahăr brun
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50 ml oţet balsamic

Mod de preparare 

Cureţi ceapa, o tai julien şi o pui la călit în uleiul de măsline, 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugi zahărul brun şi laşi să se caramelizeze 7-8 minute, la foc mic, apoi pui smochinele tăiate cuburi, torni o ceaşcă de apă şi acoperi cu un capac. Peste câteva minute, când smochinele s-au înmuiat, adaugi oţetul balsamic. Fierbi dulceaţa până ce tot lichidul s-a evaporat şi o transferi în borcane.

FOTO Shutterstock.com 

Vezi şi Cum faci cea mai bună dulceaţă de portocale

Loading...