Tartă cu spanac şi ciuperci

1 shutterstock 1050209615 jpg jpeg

Fie că ai adunat în diverse conserve gustoasele legume şi fructe ale verii şi toamnei, fie că le-ai congelat sau deshidratat, acum e vremea să le foloseşti în mâncăruri savuroase.

Ingrediente

Pentru aluat: 

250 g făină 

100 g unt rece 

1 gălbenuş

40 ml apă rece 

1 praf de sare 

Pentru umplutură:

4 ouă 

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

300 g spanac frunze congelat

200 g ciuperci întregi din borcan 

100 g caşcaval

sare

piper 

Amesteci făina cu untul tăiat cuburi, apoi încorporezi gălbenuşul, sarea şi apa. Frămânţi aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie de plastic şi îl dai la frigider o oră.

Între timp, decongelezi spanacul şi îl laşi la scurs într-o sită. Scoţi aluatul, îl întinzi, îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini şi îl înţepi din loc în loc.

Amesteci spanacul cu smântâna, ouăle bătute şi caşcavalul dat prin răzătoarea mică, presari sare şi piper, după gust, apoi răstorni compoziţia în tavă, peste aluat.

Aşezi ciupercile bine scurse din loc în loc şi dai tarta la cuptorul preîncălzit la 180 °C. O coci aproximativ 30 de minute, apoi reduci temperatura la 160 °C şi o mai ţii 20 de minute. O serveşti caldă sau rece.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg