Tartă de mere cu cremă de zahăr ars

1 62555 original jpg jpeg

Ce poate fi mai bun şi mai fin decât o tară cu mere şi cremă de zahăr ars? Iată o reţetă minunată pe care să o încerci toată vara.

Ingrediente Tartă de mere cu cremă de zahăr ars:

  • 3 ouă (pentru crema de zahăr ars)
  • 125 g zahăr (pentru caramelizat)
  • 700 ml lapte (pentru crema de zahăr ars)
  • 150 g zahăr (pentru crema de zahăr ars)
  • 1 esenţă vanilie
  • 4 ouă (pentru tartă)
  • 125 g zahăr (pentru tartă)
  • 150 g făină
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilat
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 ml smântână dulce pentru cine vrea cu frişcă

Mod de reparare Tartă de mere cu cremă de zahăr ars:

Zahărul pentru caramelizat se topeşte în tava în care se va face prăjitura. Se suceşte tava de câte ori este nevoie, pentru a nu se arde zahărul. Zahărul trebuie să prindă o culoare aurie.

Merele se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie mai mari, se pun în tavă şi se lasă la cuptor cât se face crema de zahăr ars. Într-un vas separat se amestecă cele 3 ouă cu laptele, cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se mixează bine şi se pune peste mere în cuptor. Se lasă aproximativ 25 de minute, până se încheagă crema de zahăr ars şi se adună siropul.

În acest timp, se bat cele 4 albuşuri şi când s-au întărit se pun cele 125 de grame de zahăr şi zahărul vanilat şi se mai bate în continuare. Când este întărit bine albuşul, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, 150 g de făină şi praful de copt, amestecându-se cu mişcări circulare de jos în sus cu o paletă.

Când crema de zahăr ars s-a închegat, se adaugă compoziţia de mai sus şi se mai lasă circa 20 de minute, dar trebuie probat cu scobitoarea. Cu grijă, să nu aveţi impresia că nu este făcut din cauza cremei de zahăr ars. Se scoate din cuptor, se lasă puţin la rece şi se răstoarnă. Tot siropul de la crema de zahăr se va duce în tartă, şi va fi gata însiropată. Se lasă la rece pentru 2 ore. Smântâna de frişcă se bate cu zahărul pudră şi se pune peste tarta cu mere şi zahăr ars rece. Este pur şi simplu un deliciu fin şi răcoritor. Poftă bună!