Tartă de spanac cu brânză

1365607985 4795tarta 20cu 20spanac 20si 20branza jpeg

Profităm de spanacul proaspăt de pe tarabe şi încercăm încă un preparat gustos.

Ingrediente

80 ml lapte

200 g făină

2 linguri smântână

1 ou

100 g unt

1 kg spanac

300 g telemea de oi

4 linguri smântână

3 ouă proaspete

5 ouă răscoapte

1 praf de nucşoară rasă

piper

Mod de preparare: Amesteci oul, smântâna, laptele, făina, untul topit şi sarea. Îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider o oră. Opăreşti spanacul în apă cu sare, îl scurgi, îl tai şuviţe şi-l amesteci cu brânza sfărâmată, smântâna, ouăle bătute şi condimentezi cu nucşoară şi piper.

Împarţi aluatul în două şi întinzi do uă foi mai mari. Cu prima îmbraci o formă de tartă unsă, inclusiv pereţii. Torni compoziţia de spanac, aşezi felii de ouă răscoapte şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Uneşti foile şi le ră suceşti în interior. Introduci forma în cuptor pentru circa 40 de mi nute.