Tartă delicioasă cu căpşuni
Căpşunile sunt delicioase, iar acum în plin sezon, este practic imposibil să te plictiseşti de gustul lor. Pregăteşte o tartă cu acestea, pentru un desert apetisant şi răcoritor.
Ingrediente
1 aluat de patiserie pentru tarte, congelat
150 g zahăr
30 g amidon de porumb
120 ml apă
zeama de la ½ lămâie
1 kg căpşuni, feliate în jumătate
220 g cremă de brânză
coaja rasă de la o lămâie
frişcă, opţional
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 230 °C. Întinzi aluatul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, îndoind marginile înăuntru. Dai la cuptor, aproximativ 9-12 minute, până se rumeneşte. Laşi la răcit.
Într-un vas, mixezi zahărul, amidonul de porumb, apa şi zeama de lămâie. Separat, zdrobeşti 300 g căpşuni, până obţii un piure, apoi dai pe foc conţinutul, până începe să fiarbă. Laşi la răcit 5 minute, apoi combini cu restul fructelor. Într-un bol, mixezi crema de brânză şi coaja de lămâie. Torni în tavă compoziţia cu brânză, apoi căpşunile. Dai la frigider 1 oră. Serveşti cu frişcă, opţional.