Tartă franţuzească

tarta frantuzeasca DSC 8789 jpeg

Acest aperitiv -tarta frantuzeasca - gustos şi rafinat, numai bun pentru masa de Crăciun, este cadoul chefului Andrei Ţandără pentru tine. Cu tânărul şi talentatul bucătar te întâlneşti în emisiunea „Click! Poftă bună!“, la Prima TV, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 11.20.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 250 g unt 1 ou 1 praf sare 1 praf piper

Pentru umplutură

6 fire ceapă verde

300 g somon afumat sau şuncă afumată

2 ouă

500 g smântână dulce

sare

piper

Mod de preparare

Cerni făina într-un bol, presari sarea şi piperul şi adaugi untul. Amesteci, adaugi oul şi frămânţi un aluat sfărâmicios. Ungi cu unt o formă de tartă şi presari făină. Iei din aluat

şi-l presezi în formă, având grijă să îmbraci şi pereţii. Înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi dai tarta la cuptorul bine încins, aproximativ 10-15 minute.

Restul de aluat îl strângi într-o bilă, îl pui într-o folie de plastic şi îl poţi ţine la congelator două luni.

Pentru umplutură, toci ceapa şi o pui într-un bol.

Tai somonul sau şunca afumată fâşii şi amesteci cu ceapa. Adaugi cele două ouă şi smântâna, sare şi piper şi omogenizezi. Torni amestecul în coaja de tartă şi dai la cuptor încă 20 de minute. Laşi tarta frantuzeasca la răcorit şi o serveşti, dacă vrei, alături de o salată verde.

Tarta cu branza si gem

Tarta cu branza si gem

Tarta cu lamaie

Tarta cu lamaie

Tarta de lamaie cu aluat de biscuiti

Tarta de lamaie cu aluat de biscuiti

foto: Sorin Stana